Coronamaatregelen nekken Bundermijt: ‘Dit is voor ons als vrijwilligers niet op deze manier te organiseren’

 © Bundermijt

Bunde -

Teleurstelling overheerst bij de organisatie van braderie Bundermijt nu het evenement, dat gepland stond op 19 september, opnieuw niet kan doorgaan.

Redactie

„Woorden schieten tekort. We waren zo dichtbij om eindelijk samen één groot zomers feest te vieren. We zijn geschokt, verdrietig en teleurgesteld”, zo vat de organisatie haar gevoel samen in een reactie.

Aan het organiseren van een evenement kleven als gevolg van de coronamaatregelen zoveel haken en ogen, dat het voor veel verenigingen en organisaties vrijwel onmogelijk is om nog iets op touw te zetten. Dat zit ‘m in deze vooral in het feit dat een braderie als doorstroomlocatie wordt gezien, waardoor er bijvoorbeeld één ingang en één uitgang moeten zijn en slechts een beperkt aantal mensen binnen een afgezet gebied is toegestaan.

Onbegrip

„Dit is voor ons als vrijwilligers niet op deze manier te organiseren. We begrijpen ook jullie teleurstelling en hopen op jullie begrip”, richt de woordvoerder zich tot het publiek. „Ook wij als organisatie moeten deze teleurstelling verwerken.”

Lees ook: KHN stapt naar de rechter om discotheken eerder open te krijgen

Uit de reacties op de Facebookpagina van Braderie Bundermijt, onder de bekendmaking van de annulering, valt op te maken dat veel mensen met de organisatie meeleven, maar de logica van het gevoerde beleid hen ontgaat. „Snapt iemand het nog?”, reageert iemand.

Voor de organisatie zit er echter weinig anders op dan geduld opbrengen. De hoop is nu gevestigd op een herkansing in 2022.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal