Mark van Bommels Wolfsburg gaat uitsluiting in bekertoernooi aanvechten

Mark van Bommel. © EPA

Wolfsburg -

VfL Wolfsburg legt zich niet neer bij het besluit van de Duitse voetbalbond om de club uit het Duitse bekertoernooi te halen.

RedactieBron: ANP

„We zijn teleurgesteld en hadden liever een andere afloop gezien”, aldus het bestuur. „We zijn het niet eens met de beslissing en onderzoeken welke vormen van beroep mogelijk zijn.”

Protest

Wolfsburg won eerder deze maand na verlenging met 1-3 van SC Preußen Münster. Trainer Mark van Bommel had te vaak gewisseld, zes in plaats van vijf keer. Het strafcollege van de Duitse voetbalbond zette, na protest van SC Preußen Münster, de overwinning om in een reglementaire zege van 2-0 voor de vierdeklasser.

Lees ook: Bekerzege Wolfsburg hangt aan zijden draadje; trainer Mark van Bommel wisselt een speler te veel

Ook in 2004 werd Wolfsburg al uitgesloten in het nationale bekertoernooi. Het stelde toen nieuwkomer Marian Hristov op, terwijl hij nog een schorsing open had staan van zijn vorige club Kaiserslautern.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal