Gezocht: Limburgse vakantiegangers op campings in door bosbranden geteisterd Zuid-Frankrijk

 © Hollandse Hoogte / AFP

Zuid-Frankrijk wordt momenteel geteisterd door enorme bosbranden. Meerdere campings zijn ontruimd. Voor een verhaal is de redactie van De Limburger op zoek naar Limburgers in de regio.

Redactie

De natuurbranden woeden in het departement Var. Duizenden mensen zijn inmiddels geëvacueerd, maar voor zover bekend is er nog niemand gewond geraakt.

Lees ook: Nederlanders geëvacueerd om branden in Frankrijk: ’Spullen pakken en wegwezen’

Het vuur zou zich ontzettend snel door het droge gebied verspreiden door de harde wind. Ruim 5500 hectare grond is getroffen door de vlammenzee. Ongeveer negenhonderd brandweerlieden proberen het vuur momenteel onder controle te krijgen. Zij krijgen luchtsteun van meerdere blusvliegtuigen.

Meerdere campings zijn geëvacueerd. In de plaats Cavalaire-sur-Mer zijn 2000 toeristen in sport- en evenementenhallen ondergebracht. Sommige bewoners van het gebied krijgen het advies om natte handdoeken onder hun deuren te steken tegen de rook, maar om wel binnen te blijven. Hiermee hopen autoriteiten chaos op de wegen te voorkomen. De brand begon maandagmiddag vermoedelijk bij een snelweg in het Plaine des Maures-natuurreservaat, ongeveer 25 kilometer van de bekende toeristenstad Saint-Tropez.

De redactie van De Limburger is op zoek naar Limburgers die zich in Zuid-Frankrijk bevinden en te maken hebben of te maken dreigen te krijgen met de bosbranden. Wil jij graag meewerken aan ons verhaal hierover? Stuur dan een mail naar marco.vankampen@DeLimburger.nl

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal