Open Monumentendag staat in het teken van inclusie: ‘In elk gebouw hebben mensen gewoond’

 © Archief De Limburger

Limburg

‘Mijn monument is jouw monument’ is het motto van de Open Monumentendag die op zaterdag 11 september en zondag 12 september plaatsvindt. Inclusie staat in dit weekend centraal. Daarbij wordt aangesloten bij het thema van de Europese monumentendagen: ‘Inclusive Heritage’.

Het doel is een zo breed mogelijk publiek te bereiken en een bezoek aan één van de monumenten, waar Limburg er velen van heeft, zo laagdrempelig mogelijk te maken.

In eerdere jaren had het thema vooral betrekking op het type monumenten dat werd open gesteld of de gemene deler die op een beperkt aantal monumenten van toepassing was. Dit jaar gaat het dus bovenal om de aanpak een zo groot mogelijk publiek te bereiken en te zorgen dat iedereen zich welkom voelt. Daarom is er dit jaar daarom ook extra focus op de rolstoeltoegankelijkheid van monumenten.

„Type monumenten die passen binnen het thema: in principe elk gebouw; want in elk gebouw hebben mensen gewoond, gewerkt en geleefd. Die verhalen willen we zichtbaar maken”, valt er te lezen op de website van Open Monumentendag.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal