Man in Luik steekt hoogzwangere vriendin, baby sterft

Een 23-jarige man in België heeft zijn hoogzwangere vriendin neergestoken. De ongeboren baby heeft het niet overleefd en de 20-jarige vrouw, die negen maanden zwanger was, is in levensgevaar.

Redactie

De jongeman bracht de avond door in een café. Hij keerde ‘s nachts dronken terug naar zijn huis in Hoei. Hij kreeg ruzie met zijn vriendin en greep een mes. Na de steekpartij vluchtte hij en nam hij contact op met een vriend om uit te leggen wat er net gebeurd was. Hij ging daarna naar het huis van zijn ouders, die de politie inlichtten.

De dader werd een paar uur later opgepakt. Hij gaf toe dat hij het mes uit de keuken had gepakt, maar zei dat hij zich niet herinnerde wat er daarna gebeurde. De vrouw werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht nadat ze veel bloed had verloren.

De twintiger is aangehouden voor poging tot doodslag op zijn vriendin. Voor de baby volgen geen stappen, omdat die nog niet was geboren en volgens het strafrecht niet als persoon wordt erkend.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal