Aangeboden door Gemeente Brunssum

Het verhaal van Openluchttheater Brunssum: tweede deel (slot)

Print

Het Openluchttheater in Brunssum bestaat dit jaar 70 jaar.

Om dit bijzondere jaar te vieren, is er een documentaire gemaakt over het Openluchttheater.

In het tweede deel van de documentaire is te zien hoe het theater in 2020/2021 een overkapping kreeg en een nieuwe aankleding voor een betere aansluiting met het Vijverpark.

Openluchttheater Brunssum

Het Openluchttheater in Brunssum is één van de circa 75 openluchttheaters in Nederland. Het theater is gelegen in het Vijverpark, in het centrum van Brunssum. Het biedt circa 400 zitplaatsen.

Het theater is naar een ontwerp van tuinarchitect John Bergmans, in opdracht van de Staatsmijnen. Het werd op 3 juni 1951 feestelijk geopend.

In 2012 werd het theater, in opdracht van de gemeente Brunssum, in oude luister hersteld. Sindsdien vinden in de zomermaanden (mei-september) regelmatig voorstellingen plaats: kindervoorstellingen, concerten, films...

Heropening vernieuwd theater

In 2020/2021 heeft het theater een overkapping gekregen. Hierdoor zijn publiek en artiesten voortaan beschermd tegen regen en zon. Het nieuwe dak, een ‘blad’ van staal en doek, is een ontwerp van architect Ivo Rosbeek dat prachtig harmonieert met de groene parkomgeving.

Hiermee beschikt Brunssum opnieuw over een podium voor de lokale en regionale cultuur dat bezoekers, door de parkachtige ambiance en de vernieuwende architectuur, een unieke kijk-, luister- en beleefervaring biedt.

70 jaar oud! Maar nog steeds het bruisende middelpunt van cultureel Brunssum.

In september 2021 is de officiële heropening van het vernieuwde theater.