Brand in Blerick: bewusteloze bewoonster uit woning gered

Print

Brand in Blerick: bewusteloze bewoner uit woning gered. Video: Track’88

Blerick -

Hulpdiensten zijn woensdagochtend uitgerukt voor een woningbrand in Venlo. De brandweer heeft een bewusteloze bewoonster uit de woning gehaald.

Tegen half negen werd er melding gemaakt van een brand op de Frederik Hendrikstraat in Blerick. Politie, ambulance en brandweer zijn met meerdere eenheden ter plekke. Ook is er een traumahelikopter opgeroepen.

De bewoonster was bewusteloos geraakt en moest door de brandweer uit het huis worden gehaald. Het slachtoffer is overgedragen aan de ambulancedienst voor reanimatie en later overgebracht naar het ziekenhuis.

Ro0kalarm

De melding kwam binnen via een medewerker van de Thuiszorg die bij de woning was. De bewoonster reageerde niet op de deurbel en het rookalarm ging af. De zorgmedewerkster zag dat de ramen zwart geblakerd waren en er hing een brandgeur. Vervolgens heeft zij alarm geslagen. Bij aankomst trof de brandweer de bewoonster bewusteloos aan in de woning.

Voor medische bijstand is de traumahelikopter ter plaatse geweest.

Het team brandonderzoek van de Brandweer en het team forensisch onderzoek van de politie doen onderzoek naar de oorzaak van de brand.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen