Meerdere kleurcodes van landen veranderen van groen naar geel

Print
Meerdere kleurcodes van landen veranderen van groen naar geel

Afbeelding: Hollandse Hoogte / Jeffrey Groen

Van meerdere landen wordt het reisadvies vanaf donderdag veranderd van groen naar geel, maakt het ministerie van Buitenlandse Zaken woensdag bekend. Het gaat om Noorwegen, Kroatië en Bulgarije.

De aanpassing geldt voor reizigers uit heel Noorwegen en Bulgarije. Code geel geldt voor Kroatië alleen voor de regio Jadranska Hrvatska, de gehele Adriatische kust van Kroatië.

Op dit moment zijn de kleurcodes voor de genoemde gebieden nog groen, wat betekent dat er geen extra maatregelen gelden wanneer iemand uit het land terugreist. Dat verandert 19 augustus. Reizigers van 12 jaar en ouder die uit een van de drie landen komen, moeten vanaf 21 augustus een coronabewijs laten zien. Dat kan een vaccinatiebewijs, negatief testbewijs of herstelbewijs zijn.

Mensen die uit deze landen komen hoeven niet in quarantaine. De overheid raadt iedereen, ook gevaccineerden, aan bij thuiskomst voor de zekerheid een zelftest te doen.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu