Hilversum verlengt duur veiligheidsrisicogebied Mediapark: ‘Dreiging nog niet verminderd’

 © Hollandse Hoogte / ANP

De gemeente Hilversum heeft de aanwijzing van het Mediapark en omliggende straten tot veiligheidsrisicogebied met een maand verlengd.

Redactie

Die maatregel, genomen na ernstige bedreigingen na de moordaanslag op Peter R. de Vries, wordt doorgetrokken omdat „de dreiging nog niet is verminderd”. Dat schrijft waarnemend burgemeester Charlie Aptroot donderdag in een brief aan de gemeenteraad.

Lees ook: RTL Boulevard in Hilversum, politie mag preventief fouilleren op Mediapark en in omgeving

Wel merkt hij op „dat de politie tot nu toe zeer beperkt gebruik heeft gemaakt van de extra bevoegdheden, omdat hiertoe geen aanleiding was”. In een veiligheidsrisicogebied mag onder meer preventief gefouilleerd worden en mogen auto’s worden doorzocht.

De maatregel werd in de loop van juli genomen in verband met het programma RTL Boulevard, dat te maken had met ernstige bedreigingen. De studio aan het Leidseplein in Amsterdam werd daarom verruild voor een studio op het Mediapark. De dreiging volgde op de aanslag op misdaadverslaggever Peter R. de Vries, die hij niet overleefde. Hij werd neergeschoten nadat hij te gast was geweest bij RTL Boulevard.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal