Dit artikel is exclusief voor jou als abonnee van De Limburger te lezen
Plus-artikelen zijn exclusief voor abonnees van De Limburger. Verder lezen?

Vijftig jaar McDonald’s in Nederland: een culinair orgasme, maar na de derde hap van je Big Mac is het genieten voorbij en begint het schamen

Vijftig jaar McDonald’s in Nederland: een culinair orgasme, maar na de derde hap van je Big Mac is het genieten voorbij en begint het schamen

De Big Mac van het jubilerende McDonald’s. Afbeelding: De Limburger

Op 21 augustus 1971 opende McDonald’s in Zaandam zijn eerste filiaal op Europese bodem. Inmiddels zijn we 254 vestigingen verder. Dat had niemand in 1971 kunnen voorzien, toen er nog Hollandse snert en Kip Superbout op de menukaart stond. Desondanks kwam er geen hond. Nu is de Big Mac vast onderdeel van ons dagelijks brood. Verfoeid, verguisd maar al vijftig jaar onweerstaanbaar, weet verslaggever Ivar Hoekstra uit ervaring. Hij schrijft een erehaag voor de twee gouden bogen.