“De EDIA XL – elektrisch heftruck vanaf 4 ton”.

Print
“De EDIA XL – elektrisch heftruck vanaf 4 ton”.

Afbeelding: Frissen Intern Transport

Innovatieve ontwerper en fabrikant van intern transportmaterieel Mitsubishi Forklift Trucks onthult trots de baanbrekende nieuwe EDiA XL-serie van elektrische vorkheftrucks. De serie met modellen die variëren van 4 tot 5,5 ton zit boordevol gepatenteerde kenmerken die zijn ontworpen om een ongeëvenaard comfort en optimale controle en prestaties te bieden, die uniek zijn in deze sector.

Mitsubishi forklift trucks lanceert de gloednieuwe elektrische vorkheftruck EDiA XL

Kalm en stabiel

Een comfortabele werkomgeving is essentieel, zodat de bestuurders productief kunnen blijven. De EDiA XL heeft een met rubber afgedichte cabine die microtrillingen aanzienlijk vermindert en is uitgerust met stille onderdelen zoals de hydraulische pomp met Low Noise Lift. Tijdens gebruik is het totale geluidsniveau in de cabine slechts 65 dB, wat ongeveer het geluidsniveau van een normaal gesprek, een vaatwasser of een elektrisch scheerapparaat is.

De EDiA XL biedt zelfs de optie om een ministuur te gebruiken, dat in de palm van de bestuurder past. Zo kan deze laatste een ontspannen rijhouding aannemen: ideaal voor langere diensten.

Volop controle

Met de EDiA XL hebben bestuurders meer controle, waardoor ze veiliger en met meer vertrouwen kunnen werken. De vorkheftruck heeft dubbele joysticks die gelijktijdig hef- en kantelfuncties uitvoeren voor een optimale bediening, evenals Adaptive Lift Control*, dat bewegingen vermindert en ervoor zorgt dat de vorkheftruck stabiel blijft wanneer ladingen van een hoogte worden neergelaten.

Ook buiten blijft de EDiA XL inzetbaar onder alle weersomstandigheden. Bij gladheid kan bijvoorbeeld het elektrische sperdifferentieel worden geactiveerd, zodat beide voorwielen tegelijk draaien voor een betere grip.

Het rijvermogen wordt ook verbeterd door de vierwielaandrijving, waarbij de aandrijfmotoren van de vooras in afzonderlijke richtingen draaien voor een betere grip.

Wanneer u extra vermogen nodig hebt, bijvoorbeeld bij het oprijden van hellingen, wordt Autoboost* automatisch ingeschakeld om de acceleratie en koppel te verhogen.

Eenvoudig opladen

Of u nu kiest voor een model met lithium-ion- of loodzuuraccu’s, onderhoud en opladen zijn eenvoudig en snel.

Voordelen op de lange termijn

Tot op heden is de EDiA-serie bekroond met onder andere de Red Dot-prijs. De EDiA-XL is de volgende stap in de evolutie van deze opmerkelijke serie elektrische vorkheftrucks en heeft de kracht en de wendbaarheid om elke taak goed uit te voeren.

Deze vorkheftruck heeft nul uitstoot, is een van de laagste energieverbruikers in deze klasse en biedt groenere en schonere activiteiten voor een duurzamere toekomst.

Voor meer informatie over EDiA XL, of om meer te weten te komen over ander producten uit de bekroonde Mitsubishi vorkheftruckserie, ga naar www.mitsubishi-forklift.nl