Nachtelijke terrorist of nuttige vriend in het duister? Vleermuis een weekend lang de baas in Heerlen

 © Stefan Koopmans

Heerlen -

Wie bij de gedachte aan Nosferatu en Dracula al de kriebels krijgt, moet in het laatste weekend van augustus onderduiken. Dat staat namelijk in het teken van onze échte nachtelijke burgemeesters: de vleermuizen. Bijzonder nuttige beestjes met een gebutst imago.

Stefan Gillissen

Vleermuizen worden nog altijd gezien als slechte voortekens, zoals zwarte katten of gebroken spiegels. De uitbraak van COVID-19 heeft voor een heuse jacht op de diertjes gezorgd. Gegenereerd door angst.

Tijdens de Nacht van de vleermuis wordt bij het Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid Heerlen een poging gedaan een reëel kijkje te bieden in het leven van het beestje. Dat gebeurt vrijdag 27 en zaterdag 28 augustus met een lezing en een avondexcursie. Op www.ivn.nl/heerlen is meer informatie te vinden.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal