Amazone Thijssen tweede in topwedstrijd Valkenswaard

Print
Amazone Thijssen tweede in topwedstrijd Valkenswaard

Sanne Thijssen. Afbeelding: Hollandse Hoogte / ANP

Sevenum -

Amazone Sanne Thijssen uit Sevenum is als tweede geëindigd in de vijfsterren Grand Prix van de Global Champions Tour in Valkenswaard.

Met haar paard Con Quidam RB leek ze met een fraaie rit aanvankelijk zelfs op de overwinning af te gaan. Daniel Deusser liet echter zien waarom hij de nummer 1 van de wereldranglijst is en verwees Thijssen naar de tweede plaats.

Lees ook: Hoe amazone Sanne Thijssen uit Sevenum bij haar debuut meteen bijna 40.000 euro won

Acht combinaties plaatsten zich voor de barrage van de wedstrijd, verreden op de thuisbasis van voormalig topruiter Jan Tops. De prestatie van Thijssen kan nauwelijks nog een verrassing worden genoemd. Begin juli won ze op het CHIO de Grote Prijs van Rotterdam. Vorige week voegde ze daaraan de viersterren GP-zege van Lier toe.

Deusser

De Duitser Deusser, die jarenlang in Valkenswaard reed voor Tops, gaf zich niet gewonnen. Zijn paard Bingo St. Hermelle liet alle balken liggen en op de finish was de tijd van Deusser ruim een seconde sneller dan die van Thijssen.

Kevin Jochems deed met zijn hengst Turbo Z nog poging het podium te halen, maar hij strandde op de laatste hindernis van de barrage. Hij eindigde als vijfde.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu