129 evacués uit Afghanistan geland, onder wie 18 Nederlanders

Print
129 evacués uit Afghanistan geland, onder wie 18 Nederlanders

Foto ter illustratie. Afbeelding: Hollandse Hoogte / ANP

Maandagochtend is een chartervlucht met 129 evacués uit Afghanistan geland op Schiphol, meldt het ministerie van Defensie.

Achttien inzittenden van het toestel, dat vertrok vanaf de luchthaven van de hoofdstad Tbilisi in Georgië, hebben een Nederlands paspoort.

Lees ook: Nederlanders bereiken vliegveld Kaboel, maar hulp krijgen ze niet

Onduidelijk is welke nationaliteit de andere passagiers hebben en ook is niet bekend of onder hen mensen zijn met Nederland als eindbestemming, zegt een woordvoerder van het ministerie. Maandag wordt rond 16.00 uur een volgende vlucht met evacués in Amsterdam verwacht. Die is vertrokken uit Islamabad, de hoofdstad van Pakistan.

Defensie gebruikt de vliegvelden in de twee hoofdsteden als luchtbrug. Evacuatievluchten vanuit de Afghaanse hoofdstad Kaboel landen eerst in Tbilisi of Islamabad, waarna overgestapt wordt op grotere vliegtuigen die naar Nederland vliegen. Maandagochtend vertrok de tiende evacuatievlucht uit Kaboel, met aan boord 94 passagiers. Het is het ministerie van Defensie niet bekend hoeveel Nederlanders daarbij zijn.

Exclusieve Black Friday Deal

Lees nu één jaar lang alle Plus-artikelen (meer dan 100 per dag) met 78% korting. Actie geldig t/m 29-11.

Profiteer nu