Franz Pfanner Huis viert 20-jarig bestaan met thema-expositie over Maasduinen

Print
Franz Pfanner Huis viert 20-jarig bestaan met thema-expositie over Maasduinen

Vorstengraf op Landgoed de Hamert. Afbeelding: Henk Heijligers

Arcen / Well -

Het Franz Pfanner Huis in Arcen viert ook het vierde lustrum met een zelf samengestelde thema-expositie. Ditmaal staat het gebied De Maasduinen centraal.

Bij vorige jubilea werden tentoonstellingen gewijd aan de Fossa Eugeniana, legendes en volksgebruiken en het Overkwartier van Gelre. De expositie bij gelegenheid van het twintigjarig bestaan, die een jaar werd uitgesteld vanwege corona, vindt plaats van 29 augustus tot 17 oktober en krijgt als titel De Maasduinen, ruggengraat van Noord-Limburg.

Aan de hand van beeldmateriaal, vondsten en voorwerpen wordt verdeeld over tien thema’s de historie van het landschap en zijn bewoners uit de doeken gedaan. Bezoekers komen van alles aan de weet over de dorpen en gehuchten in het gebied, kastelen, wie er de scepter hebben gezwaaid, de natuur en het nationaal park en hoe toerisme en recreatie uitgroeiden tot een belangrijke pijlers onder de economie en maatschappij.

De tentoonstelling is te bekijken op zaterdag, zondag en woensdag van 13.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis. Groepsbezoek is buiten de openingstijden mogelijk op afspraak.

Voor meer info zie www.franzpfannerhuis.nl.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee