Informateur Hamer opnieuw om tafel met D66, VVD en CDA

Informateur Mariëtte Hamer zet haar poging om onderhandelingen over een nieuw kabinet op gang te brengen dinsdagochtend voort. Zij ontvangt de partijleiders van D66, VVD en CDA, samen met hun secondanten. Een coalitie zonder een van deze drie partijen is moeilijk voor te stellen.

Bron: Telegraaf

Hamer had de vraag welke partijen met elkaar om tafel gaan eigenlijk half augustus al beantwoord willen hebben, maar een doorbraak lijkt nog altijd ver weg. D66 wil nog altijd niet opnieuw met de ChristenUnie regeren, de VVD wil niet met zowel de PvdA als GroenLinks in zee, terwijl die twee linkse partijen niet zonder elkaar willen komen onderhandelen.

Lees ook: Formatie op slot na links verbond

Het document dat Hamer VVD en D66 liet schrijven als mogelijke basis van een toekomstig regeerakkoord, heeft niet tot de gehoopte schifting geleid. Geen van de andere partijen die volgens de informateur nog in aanmerking komen voor regeringsdeelname (CDA, ChristenUnie, PvdA en GroenLinks), liet zich afschrikken door het liberale wensenlijstje.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal