Twee doden en vier gewonden bij frontale aanrijding Gangelt

 © Track ‘88

Gangelt -

Een frontale aanrijding op de B56 bij Gangelt heeft in de nacht van maandag op dinsdag twee inzittenden van een auto het leven gekost. Vier personen raakten ernstig gewond. Een van de voertuigen vloog door de impact over de vangrails.

Stefan Gillissen

Het ongeluk gebeurde rond kwart voor drie in de nacht. De doden vielen volgens een woordvoerder van de politie Heinsberg in een auto met Zweeds kenteken. Daarin zaten drie mensen die richting het Duitse binnenland reden. Twee inzittenden waren op slag dood. Voor één inzittende werd een traumahelikopter opgeroepen.

De andere drie gewonden zaten in een personenbusje met Pools kenteken dat richting Nederland reed. Deze slachtoffers zijn met ambulances naar ziekenhuizen in de omgeving vervoerd. Over hun toestand is niets bekendgemaakt, behalve dat het om ernstige verwondingen gaat.

De politie kan nog niets zeggen over de aanleiding van het ongeval. De drukke driebaansweg die aansluit op de N297 bij Nieuwstadt is dinsdag tot het middaguur afgesloten geweest voor verkeer. Het sporenonderzoek is inmiddels afgerond.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal