Darter Kyle Anderson (33) overleden

Kyle Anderson. © ANP/HH

De Australische darter Kyle Anderson is op 33-jarige leeftijd overleden. Dartsfederatie PDC brengt het nieuws dinsdagochtend naar buiten.

Redactie

Anderson nam gedurende zijn loopbaan zeven keer deel aan het wereldkampioenschap en reikte vier keer tot de laatste 32. In 2018 verloor hij in die ronde van Raymond van Barneveld, een jaar eerder was Vincent van der Voort te sterk.

In de dartswereld is er verslagen op het nieuws gereageerd. „Een fantastische man”, schrijft Michael van Gerwen op Twitter. „We hebben veel mooie wedstrijden gespeeld en hij was een fantastische speler. Een aanwinst voor Australië en het mondiale darten. Rust in vrede vriend.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Ook de inmiddels gepensioneerde dartlegende Phil Taylor reageert op social media. „Wat een verschrikkelijk nieuws om mee wakker te worden. Wat een aardige en vriendelijke man. Rust in vrede vriend.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal