Maker Delfts blauw nog steeds geraakt door wegblijven toeristen

 © LIGTENBERG, SERGE

Delft
ANP

Buitenlandse toeristen bleven het afgelopen halfjaar grotendeels weg uit Nederland en dat pakte negatief uit voor de maker van Delfts blauw-porselein.

De omzet van de beursgenoteerde onderneming Royal Delft Group daalde ten opzichte van vorig jaar. In 2020 werd in dezelfde periode ook al een stuk minder verkocht door de coronacrisis.

Musea mogen vanaf 5 juni weer open en daarmee ook het Royal Delft-museum. „Door de stijgende bezoekersaantallen sinds 5 juni neemt het effect van de coronapandemie op de omzet langzaam af”, zegt topman Henk Schouten. Toch blijft het volgens Royal Delft onzeker of buitenlandse toeristen weer naar Nederland trekken. Vanwege die onzekerheid doet het bedrijf dan ook geen voorspellingen voor de rest van het jaar.

De omzet van Royal Delft daalde op jaarbasis met 14 procent naar 2,1 miljoen euro. Er bleef een nettowinst over van 317.000 euro, tegen een verlies van 364.000 euro in dezelfde periode vorig jaar. Dat er niet opnieuw een verlies werd geboekt is volgens Royal Delft te danken aan inkomsten uit vastgoedbeleggingen en coronasteunmaatregelen van de overheid.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal