Twee nieuwe verdachten aangehouden voor uitgaansgeweld op Mallorca

 © De Telegraaf/District8

Redactie

De politie heeft dinsdagochtend twee mannen van 18 jaar uit Hilversum aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het uitgaansgeweld op Mallorca op 14 juli.

Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM). Beiden worden verdacht van poging tot doodslag en openlijk geweld in een horecagelegenheid.

Lees ook: Naam van derde opgepakte Mallorca-verdachte wekt niet overal verbazing: ’Een vreselijk ventje’

Het OM verdenkt ze daarnaast van het plegen van openlijk geweld later op de avond op de boulevard in El Arenal. Als gevolg van het geweld kwam de 27-jarige Carlo Heuvelman uit Waddinxveen om het leven en raakten diverse anderen gewond.

Lees ook: De onzin van ‘zinloos geweld’ is na het doodschoppen van een toerist op Mallorca alweer actueel. Maar wat leren we ervan?

De woningen van de twee verdachten zijn doorzocht. Ze worden vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. In totaal zijn er in deze zaak nu vijf verdachten aangehouden. Zij zitten allen in voorlopige hechtenis. Mogelijk volgen er nog meer aanhoudingen.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal