Huurinkomsten uit winkels Retail Estates boven crisisniveau

Retail Estates heeft drie winkelpanden op de Woonboulevard in Heerlen.  © Retail Estates

Ternat
ANP

Winkelvastgoedfonds Retail Estates heeft het afgelopen kwartaal de huurinkomsten zien stijgen tot een niveau dat hoger ligt dan voor het uitbreken van de coronacrisis.

Het van huis uit Belgische bedrijf, met winkel- en ook horecapanden in België en Nederland, profiteerde van de versoepeling van de coronamaatregelen. De onderneming heeft in Nederland bezittingen in onder meer Apeldoorn, Spijkenisse en Heerlen, met bijvoorbeeld drie winkels op de Woonboulevard.

Stijging

Volgens Retail Estates stegen de huurinkomsten in het eind juni afgesloten eerste kwartaal van het gebroken boekjaar met bijna 34 procent tot 28,5 miljoen euro in vergelijking met een jaar eerder. Toen moesten veel winkels in vooral België vanwege de lockdownmaatregelen sluiten. Daardoor werden veel huurbetalingen opgeschort en werden ook huren kwijtgescholden. Ten opzichte van dezelfde periode in 2019 stegen de huurinkomsten met meer dan 11 procent.

De totale waarde van de vastgoedportefeuille van het aan de beurs in Amsterdam genoteerde Retail Estates bedraagt 1,7 miljard euro. De bezettingsgraad lag eind juni op 97,2 procent, wat betekent dat bijna alle panden van het bedrijf zijn verhuurd aan winkeliers.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal