Venlo Academie maakt voorzichtige herstart met korte excursiereeks

De eerste excursie is in de Martinusbasiliek. © Laurens Eggen

Venlo -

Met een rondleiding in de Martinusbasiliek door Albert Lamberts maakte de Venlo Academie op 4 september een voorzichtige herstart na een lange coronapauze.

Marcel van Lier

Lamberts vertelt over de Venlose basiliek, zijn toren en kunstschatten. Het is de eerste uit een serie van vier excursies die bedoeld is als opmaat voor een nieuw seizoen in 2022, met drie maal acht cursussen in de periode van april tot september.

Deelnemers worden om 10.30 uur bij de kerk verwacht. Ook de overige excursies starten op dat tijdstip. Een week later is gemeenschapshuis De Bantuin het vertrekpunt van een fietstocht door buurtschap ’t Ven onder leiding van Jan Kessels. Martin Bergevoet geeft zaterdag 18 september een rondleiding over de Algemene Begraafplaats. Op 25 september volgt nog een stadswandeling met Ans Backhuijs-Ammerlaan als gids, vanaf lunchroom Hertelik Hepke aan het Helschriksel.

Er is plek voor maximaal tien deelnemers. Bij meer belangstelling volgt ’s middags een extra excursie om 14.00 uur. Meedoen kost 5 euro. Het verzoek is om contant en gepast te betalen.

De excursies gaan alleen door als de actuele coronamaatregelen dit toelaten. De docent kan verzoeken een mondkapje te dragen.

Opgave is mogelijk op www.venlo-academie.nl of via venloacademie@gmail.com.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal