Boekenbeurs en Rotary zorgen voor schoon drinkwater op Filippijnen

In december worden de eerste dorpen voorzien van schoon drinkwater. © Rotary Venlo Maas en Peel

Venlo/Peel en Maas -

Dankzij giften van de Stichting Boeken Steunen Mensen uit Venlo en de Rotary Venlo Maas en Peel kunnen enkele dorpen op de Filippijnen binnenkort beschikken over schoon drinkwater.

Marcel van Lier

Op verzoek van de regionale serviceclub droeg Boeken Steunen Mensen 20.000 euro bij aan het project, dat circa 60.000 euro kost. Het is een van de goede doelen die de stichting steunt. Het geld is afkomstig uit de verkoop van tweedehands boeken en platen, wat dit jaar vanwege de afgelasting van de jaarlijkse beurs door corona vooral online gebeurde. De Rotary Foundation legde hetzelfde bedrag in. De rest is afkomstig van twee Filippijnse Rotaryclubs.

Cees de Rooy van de Rotary club Venlo Maas en Peel, die het project begeleidt, verwacht dat de eerste dorpen in december schoon water kunnen drinken.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal