Recordaantal deelnemers op WK tweespannen in Kronenberg

Tweevoudig wereldkampioen Martin Hölle verdedigt zijn titel. © Limburg 2021

Kronenberg -

Kronenberg is van 8 tot 12 september het strijdtoneel van het wereldkampioenschap voor tweespannen. Ruim honderd menners uit 22 landen nemen deel aan het eerste WK op Nederlandse bodem.

Marcel van Lier

De organisatie besloot onlangs om het maximale aantal deelnemers toe te laten. „We wilden een einde maken aan de onzekerheid en daarnaast zo veel mogelijk Nederlandse menners de kans geven mee te doen aan een WK in eigen land”, aldus voorzitter Nico Rijnbende. „De animo is zeer groot.”

Een van de deelnemers is tweevoudig wereldkampioen Martin Hölle uit Hongarije, die in 2017 en 2019 de individuele titel pakte en met zijn teamgenoten tevens de landenwedstrijd won. Nederland legde vorige keer beslag op zilver, terwijl WK-ambassadeur Stan van Eijk individueel brons mee naar huis nam.

De wedstrijd begint op woensdag 8 september met de veterinaire keuring van de paarden, gevolgd door de dressuur op donderdag en vrijdag. Zaterdag 11 september is de marathon, het spectaculairste onderdeel, en op zondag eindigt het WK met de vaardigheidsproef.

Er is een uitgebreid randprogramma samengesteld met een Foodplein, stands, activiteiten voor basisscholen en senioren, een Businessdag en een WK Bixie voor de kleinsten.

Bezoekers dienen over een geldig vaccinatiebewijs te beschikken. Kaarten zijn te bestellen op www.limburg2021.nl.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal