Wielrenster Vos wint proloog Ladies Tour

 © Getty Images

Marianne Vos is winnares geworden van de proloog van de Simac Ladies Tour, de Ronde van Nederland voor vrouwen. Ze was de snelste in een korte individuele tijdrit over 2,4 kilometer. Vos legde het parcours in de bochtige straten van Ede af in een tijd van 3 minuten en 1 seconde.

Vos had zich goed voorbereid op deze korte tijdrit. „Ik wist wel dat het een lastige proloog was die me zou kunnen liggen, maar dan moet het maar lukken. Het was nog lang wachten na mijn rit, er waren sterke concurrentes, ongelofelijk dat het is gelukt. Vrijdag heb ik de rit al verkend en vanmorgen nog enkele keren, je moet het parcours kunnen dromen. Het komt uiteindelijk op details aan. Ik startte met de ambitie een rit te winnen, dat is gelukt, we gaan zien wat er verder uitkomt.”

De Ladies Tour is een zesdaagse rittenkoers. Woensdag is de eerste etappe, een vlakke rit over 135 kilometer van Zwolle naar Hardenberg. De ronde wordt komend weekend waarschijnlijk beslist in twee heuveletappes, zaterdag in Limburg en zondag rond Arnhem.