Primoz Roglic verliest leiderstrui in Vuelta; DSM-renner Michael Storer pakt tweede ritzege

Primoz Roglic is zijn rode leiderstrui kwijt.  © EPA

Rincon de la Victoria/Sittard -

Primoz Roglic is zijn rode leiderstrui in de Ronde van Spanje kwijtgeraakt. De Noor Odd Christian Eiking is nu de nieuwe leider.

onze verslaggever

Roglic, Vuelta-winnaar van 2019 en 2020, ging hard onderuit in de afdaling van de Puerto de Almácha, maar kon ogenschijnlijk zijn weg ongedeerd vervolgen. De dagzege was voor Michael Storer van de Nederlandse DSM-ploeg. Het was de tweede ritzege van de Australiër deze Vuelta. Storer hield op de streep een kleine voorsprong over op een viertal met daarbij Dylan van Baarle. Van Baarle eindigde als vierde achter de Belg Mauri Vansevenant en de Fransman Clément Champoussin.

Lees ook: Fabio Jakobsen: ‘Dat is de andere kant van een sprinter’

Eiking finishte in een groepje achtervolgers op Storer, dat 11 minuten voorsprong had op Roglic. De Noor van Intermaché kwam als vijfde binnen in de rit en heeft nu 58 seconden voorsprong op de Fransman Guillaume Martin en 2.17 minuut op Roglic. Eiking is na de Est Rein Taaramäe de tweede renner van de Belgische ploeg die de leiding pakt in de Ronde van Spanje.

Na talrijke vluchtpogingen en kopgroepjes had zich na 80 kilometer koers uiteindelijk een kopgroep gevormd van 31 man waarvan de Nederlanders Van Baarle, Martijn Tusveld en Thymen Arensman deel uitmaakten. De rit ging bijna helemaal langs de winderige kust van Zuid-Spanje. Pas op de klim van de de Puerto de Almácha in de slot van de etappe viel de kopgroep uiteen.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal