Video: Hommage aan overleden Stones-drummer Charlie Watts uit toren Sint Pancratiuskerk in Heerlen

Heerlen eert overleden Charlie Watts op het Pancratiusplein. © De Limburger

Peter van de Berg

De zangers Paul van Loo en Ivo Rosbeek hebben dinsdagavond met stadsbeiaardier Frank Steijns in Heerlen een hommage gebracht aan de overleden drummer Charlie Watts van The Rolling Stones.

Nadat bekend was geworden dat de muzikant op 80-jarige leeftijd was overleden klonk over het Pancratiusplein in het centrum van de stad de Stones-klassieker ‘(I can’t get no) Satisfaction’.

Lees ook: Charlie Watts sloeg met mechanische precisie de maat

V.l.n.r.: Ivo Rosbeek, Paul van Loos en Frank Steijns. © De Limburger.

Van Loo, Rosbeek en Steijns zongen en speelden op het carillon de meezinger uit 1965 vanuit de toren van de Sint Pancratiuskerk. Paul van Loo en Ivo Rosbeek – die als duo optreden – zongen daar liedjes in het kader van het festival Zomers Carillon. Ivo Rosbeek – die ook in de coverband The Rolling Beatles speelt – hoorde het nieuws van het overlijden van Watts vlak voordat hun optreden zou beginnen. „We zijn opgegroeid met The Rolling Stones en Beatles. Het idee om dit lied te doen is spontaan ontstaan. Ter ere van Charlie.”

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal