Video: Hommage aan overleden Stones-drummer Charlie Watts uit toren Sint Pancratiuskerk in Heerlen

Print

Heerlen eert overleden Charlie Watts op het Pancratiusplein. Video: De Limburger

Heerlen / Hoensbroek -

De zangers Paul van Loo en Ivo Rosbeek hebben dinsdagavond met stadsbeiaardier Frank Steijns in Heerlen een hommage gebracht aan de overleden drummer Charlie Watts van The Rolling Stones.

Nadat bekend was geworden dat de muzikant op 80-jarige leeftijd was overleden klonk over het Pancratiusplein in het centrum van de stad de Stones-klassieker ‘(I can’t get no) Satisfaction’.

Lees ook: Charlie Watts sloeg met mechanische precisie de maat

Video: Hommage aan overleden Stones-drummer Charlie Watts uit toren Sint Pancratiuskerk in Heerlen
V.l.n.r.: Ivo Rosbeek, Paul van Loos en Frank Steijns. Foto: De Limburger.

Van Loo, Rosbeek en Steijns zongen en speelden op het carillon de meezinger uit 1965 vanuit de toren van de Sint Pancratiuskerk. Paul van Loo en Ivo Rosbeek – die als duo optreden – zongen daar liedjes in het kader van het festival Zomers Carillon. Ivo Rosbeek – die ook in de coverband The Rolling Beatles speelt – hoorde het nieuws van het overlijden van Watts vlak voordat hun optreden zou beginnen. „We zijn opgegroeid met The Rolling Stones en Beatles. Het idee om dit lied te doen is spontaan ontstaan. Ter ere van Charlie.”

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee