Politie zoekt verloren kisten met oefenwapens

 © Hollandse Hoogte / Novum RegioFo

De politie is drie kisten met 42 oefenwapens kwijt. Ze vielen op 13 maart uit een politiebus in de buurt van Almere. Ze zijn wel onklaar gemaakt en gemarkeerd maar de politie wil ze snel terug, zo meldde ze dinsdag.

Redactie

Eerdere pogingen om erachter te komen waar de oefenwapens zijn, zijn zonder resultaat gebleven. De politie looft een beloning van 7500 euro uit in de hoop „iemand zover te krijgen om te vertellen waar de 42 oefenwapens zijn”.

De bestuurder van het politiebusje reed over de Oostvaardersdijk naar de A6 bij Almere-Poort toen hij bij de oprit naar de A6 ontdekte dat de achterdeur openstond en dat de kisten waren verdwenen. Een zoektocht langs de afgelegde route diezelfde dag leverde wel andere verloren spullen uit de bus op maar de kisten werden niet gevonden.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal