Tocht langs bijzondere woningen op Sint-Pietersberg

Print
Tocht langs bijzondere woningen op Sint-Pietersberg

Hoeve Zonneberg met plateau zuid en de Enci-groeve. Afbeelding: Natuurmonumenten

Maastricht / Itteren -

Met het thema ‘mijn monument is jouw monument’ duiken Natuurmonumenten en Maastricht Underground tijdens de Open Monumentendag op zondag 12 september in de verhalen van bewoners van bijzondere woningen op de Sint-Pietersberg.

Natuurmonumenten biedt bezoekers een kijkje in een aantal bijzondere woningen op de Sint-Pietersberg. Met Maastricht Underground en de bewoners van Hoeve Zonneberg is een wandeling uitgezet, die op eigen gelegenheid langs woningen kan worden ondernomen. Onderweg wordt het bijzondere verhaal erbij verteld.

Er wordt gestart in de ticketshop van Maastricht Underground in fort Sint Pieter, met uitreiking van de route. Die voert langs caponnière 1 van Fort Sint Pieter, waar een gids van Maastricht Underground meer vertelt over de bijzondere bewoners van het fort na de ontmanteling als vestingwerk. Daarna gaat de wandeling via het plateau naar Hoeve Zonneberg. De huidige bewoners van de hoeve geven een kijkje in hun woning. De route voert via de Grot van Greetje terug naar Fort Sint Pieter.

De wandeling van ongeveer 3 kilometer is op eigen gelegenheid. De eerste groep vertrekt om 11 uur, de laatste om 15.30 uur.

Deelname aan de Open Monumenten Dag is gratis, maar er moet wel een online ticket geboekt worden via www.natuurmonumenten.nl/agenda.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee