Ruim 11.000 nieuwe KWF-donateurs door tv-programma

Print
Ruim 11.000 nieuwe KWF-donateurs door tv-programma

Afbeelding: Ruud Baan/Avrotros

KWF heeft er dankzij de tv-show Nederland staat op tegen kanker, die woensdagavond op NPO 1 werd uitgezonden, 11.136 nieuwe donateurs bijgekregen.

Tijdens de uitzending, die werd gepresenteerd door Frits Sissing, deelden bekende en onbekende Nederlanders hun ervaringen met de ingrijpende ziekte. Speciaal voor het programma hadden Stef Bos, Lucas Hamming, Friday en Wouter Hardy het nummer Er is nog zo veel geschreven. Daarnaast waren er optredens van Douwe Bob, Danny Vera en Edsilia Rombley.

De show werd uitgezonden vanuit het Spoorwegmuseum in Utrecht en werd ook deels in een rijdende trein opgenomen, als teken van vooruitgang. Wendy van Dijk stond voor het programma als ode aan de zorg anderhalf uur stil als levend standbeeld van Florence Nightingale. Janny van der Heijden kroop in de huid van koningin Wilhelmina en verraste in die hoedanigheid een trouwe KWF-donateur.

De organisatie zegt in een reactie blij te zijn met het resultaat. „Na een uitdagend coronajaar met vertragingen, richten we de blik weer op de toekomst en dat kunnen we alleen met de steun van deze donateurs”, laat KWF-directeur Johan van de Gronden weten. „Samen met hen dragen we bij aan een beter perspectief voor de kankerpatiënt.”

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee