Kunstenaars sieren Venlose binnenstad op met Naate Raaf in 3D en andere straattekeningen

Print
Kunstenaars sieren Venlose binnenstad op met Naate Raaf in 3D en andere straattekeningen

Artist impression van de 3D straattekening van de Naate Raaf. Afbeelding: Remco van Schaik

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

De sage van de Naate Raaf is één van de drie straattekeningen die een tijdlang wat extra kleur geven aan de Venlose binnenstad.

Remco van Schaik maakt hiervan een driedimensionale afbeelding in de bestrating bij de Keulsepoort. Matthew May eert het schutterijwezen met een tekening in 3D op het Flujasplein en Gijs van Bon liet zich voor zijn graffitikunstwerk op de Maasboulevard inspireren door patronen uit Tegelse keramiek. De tijdelijke kunstwerken zijn een initiatief van Galerie Wilms en Venlo Partners. Het project is een opmaat naar de opening van Museum Van Bommel van Dam in het voormalige postkantoor.

De kunstenaars namen de plaatselijke geschiedenis en cultuur als uitgangspunt. Daarmee zijn de thema’s voor inwoners herkenbaar en vertellen ze bezoekers iets over Venlo.

Het zijn geen permanente kunstwerken. De straattekeningen blijven een paar maanden zichtbaar en zullen langzaam vervagen.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen