Aangeboden door Gemeente Voerendaal

Zomerfestival Voerendaal. Wat is er allemaal te doen?

Print
Zomerfestival Voerendaal. Wat is er allemaal te doen?

Afbeelding: Peter Lambrichs

Cultureel Voerendaal laat in het 10-daagse cultuurfestival zien dat ze groot kan zijn met haar eigen parels!

Zomerfestival Voerendaal, een festival waar de culturele trots van Voerendaal van zich laat horen, jong en oud mee komt genieten, verrassende ontmoetingen ontstaan tussen amateurs en professionals en bijzondere plekjes samen (her)ontdekt worden. Muziek, lekker eten en drinken, wandelen, kunst, poëzie en fotografie. Om alvast een tipje van de sluier te lichten kunnen we u vertellen dat er geopend wordt met ‘Circus Corona’ op vrijdag 17 september op een wei in Weustenrade. U zich aan kunt melden voor een fotografieworkshop van Peter Lambrichs of een schilderworkshop van Nelleke Hollewijn. Het Muziekcollectief u van harte uitnodigt voor concerten van hun bands. En zowel IVN Voerendaal als de WoW groep u Voerendaal te voet laten verkennen. De drive-in in samenwerking met Filmhuis de Spiegel met de film Hors normes en daarnaast de film As it is in heaven in de Laurentiuskerk van Voerendaal. Een Jazz, wine & Dine bij Wijngoed Fromberg, een Spaanse avond bij Grandcafé Klumme, Open Hofjesdag, Ibiza Vibes bij de Bernardushoeve, de kindervoorstelling In de Wolken door het Blazersensemble Zuiderwind en een lezing door Jo Ortmans over de Freule van ’t Freuleshoes. Voor de sluiting op zondag 26 september nodigt het Zomerfestival u uit voor een fair bij Kasteel Puth. Alle 24 evenementen worden bekend gemaakt via www.facebook.com/zomerfestivalvoerendaal.

Op zaterdag 18 september wordt in de Borenburg de Strous Cultuur Prijs 2021 uitgereikt binnen twee categorieën Uniek cultureel initiatief en Bijzonder cultureel samenwerkingsinitiatief. Zeven verenigingen dingen mee naar de drie prijzen. Van 27 augustus t/m 16 september kan er online gestemd worden op de genomineerden voor de publieksprijs via https://nl.surveymonkey.com/r/Strous2021.

Het festival wordt georganiseerd met de op dat moment geldende COVID-19 maatregelen, zodat de bezoekers heerlijk en ook veilig kunnen komen genieten.