De meest gestelde computervragen. CPC Computers uit Kerkrade geeft antwoord.

Print
De meest gestelde computervragen. CPC Computers uit Kerkrade geeft antwoord.

Afbeelding: CPC Computers

Sinds anderhalf jaar werken we vaker thuis. Op kantoor zijn er een aantal gemakken, die je thuis niet ervaart. Denk aan gemakken als een ergonomische bureau, printer, verstelbare stoel, snel internet en hulp bij ICT-vragen. CPC Computers helpt dagelijks mensen met computer gerelateerde vragen.

Eigenaar Hans Bulkens vertelt: ‘De meeste vragen gaan over de thuiswerkplek. De wifiverbinding is traag of een computer start te langzaam op of hoe kan ik veilig online thuiswerken? Wij geven advies en bieden oplossingen. Klanten zijn zeer tevreden over onze aan-huisservice. Dan installeer ik of een van mijn collega’s thuis de wifiversterker en controleer of overal voldoende ontvangst is.’ Over de drie meest voorkomende problemen geeft Hans Bulkens advies.

Langzaam opstarten

Start jouw pc, computer of laptop langzaam op? Duurt het opstarten langer dan één minuut? Dan is jouw pc niet meer de snelste. Computers gaan jaarlijks trager werken, na drie of vier jaar merk je al verschil. De oorzaak is een traditionele harde schijf, die gaat relatief snel achteruit. De oplossing is simpel: vervang de traditionele harde schijf met een snelle SSD harde schijf. SSD is een Engels afkorting voor Solid State Drive. Er zijn geen bewegende onderdelen meer alles is solide. Door een SSD harde schijf start een computer tot vier keer sneller op dan met een traditionele harde schijf. Het mooie is dat je alle data behoudt. Na het vervangen van dit onderdeel start en reageert de computer weer binnen 30 seconden.

De meest gestelde computervragen. CPC Computers uit Kerkrade geeft antwoord.

Wifiverbinding traag?

Iedere internetprovider van KPN tot Ziggo heeft een ander modem - waar een andere uitleg bij hoort. ‘Vaak volgen klanten het advies van de internetprovider op of proberen zelf het signaal te versterken via online tips. Als dit niet werkt dan adviseer ik een wifiversterker te kopen’: aldus Hans Bulkens. Een wifiversterker helpt het modem

het bereik te vergroten. Hans raadt de wifibooster TP-Link Deco aan. Deze wifibooster zorgt voor snelle en stabiele wifi in elke ruimte in huis. Zonder kabels. De wifiversterker verbindt met iedere internetprovider.

Overal veilig werken

Er zijn risico’s verbonden aan online thuiswerken. Iemand binnen het bedrijf klikt op één foute link en download ransomesoftware. Voor een bedrijf is dit een groot risico. Alle data is ‘gegijzeld’. De hackers eisen dat je een fiks bedrag overmaakt. Garanties dat jij jouw gegevens terugkrijgt na betaling is er niet. Helaas, kan dit iedereen en elk bedrijf overkomen. Als bedrijf of particulier moet je goed en geregeld back-ups maken. Gebruik betrouwbare cloudoplossingen. Het volledige netwerk kan via de cloud online zijn. Elke medewerker maakt thuis verbinding met hun IP-adres. Voeg IP-adressen van medewerkers toe en blokkeer onbekende IP-adressen. Dit verlaagt het risico op ransomesoftware aanzienlijk.

De meest gestelde computervragen. CPC Computers uit Kerkrade geeft antwoord.

Wil je betrouwbare lokale informatie over een van deze oplossingen? Neem dan contact op met Hans Bulkens van CPC Computers via 06 43 82 29 94 of service@cpc.nl. Met meer dan 27 jaar ervaring bieden zij allerlei oplossingen. Voor simpele en complexe vragen ben je bij CPC Computers aan het juiste adres. Ook biedt CPC Computers technische hulp aan huis in de regio Parkstad - Eygelshoven, Heerlen, Kerkrade, Simpelveld, Beekdaelen, Landgraaf en Voerendaal.