VDL Nedcar nu wel van start na extra vakantieweek door chiptekort

Print
VDL Nedcar nu wel van start na extra vakantieweek door chiptekort

Afbeelding: MGL

Born -

Autofabriek VDL Nedcar start de productie van BMW’s en Mini’s maandag weer op.

Eigenlijk zou de fabriek deze week weer gaan draaien na de zomervakantie, maar chiptekorten dwongen het bedrijf die heropening uit te stellen.

Schaarste aan halfgeleiders is een groot probleem in de auto-industrie. Tekorten dwongen VDL Nedcar, dat voor BMW auto’s in elkaar zet, al eerder dit jaar de productie te staken. Een woordvoerder van moederbedrijf VDL zegt dat de toevoer van componenten de komende tijd waarschijnlijk nog onzeker blijft. Het bedrijf kan vooralsnog slechts een week vooruitkijken voor wat betreft de levering van materialen.

Vrijwel alle grote merken hebben moeten snijden in de productiecapaciteit, omdat er te weinig chips voorhanden waren. Daimler, het Duitse moederbedrijf van Mercedes, verlengt volgende week zijn regeling waarbij medewerkers van stilgelegde fabrieken in Duitsland en Hongarije met verlof moeten. In Duitsland vult de overheid de salarissen dan aan via een vorm van deeltijd-WW.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee