Mathieu van der Poel kan zijn titel vanwege rugproblemen niet verdedigen in Benelux Tour

Mathieu van der Poel. © Hollandse Hoogte

Mathieu van der Poel gaat maandag niet van start in de Benelux Tour. De renner van Alpecin-Fenix heeft nog te veel last van een rugblessure en heeft zich afgemeld. Van der Poel won vorig jaar de etappekoers door Nederland en België, die toen nog de BinckBank Tour heette.

redactie

Tijdens de olympische mountainbikewedstrijd kwam de regerend wereldkampioen veldrijden ten val en moest opgeven. In de aanloop naar de WK mountainbike had Van der Poel al een hoogtestage in het Italiaanse Livigno afgebroken. Ook had hij zich afgemeld voor die mondiale titelstrijd.

„Mathieu hoopte zijn titel in de Benelux Tour te verdedigen, maar helaas moet hij zich afmelden voor de etappekoers. Vanwege de rugproblemen heeft hij niet optimaal kunnen trainen en komt de Benelux Tour te vroeg”, meldt zijn ploeg.

Voor Van der Poel wordt een aangepast trainingsschema en wedstrijdprogramma gemaakt afhankelijk van zijn herstel. Volgens de ploeg is er op dit moment geen reden om vraagtekens te zetten bij zijn deelname aan de WK wielrennen op de weg eind september en de klassieker Parijs-Roubaix op 3 oktober.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal