Week van Lezen en Schrijven: verminderen en voorkomen van laaggeletterdheid

 © ING Image

Limburg -

De Wereldalfabetiseringsdag vindt plaats op woensdag 8 september. Die dag wordt er aandacht besteed aan de aanpak van laaggeletterdheid. Daarom vindt van maandag 6 tot en met zondag 12 september tevens de Week van Lezen en Schrijven plaats.

Tijdens de Week van Lezen en Schrijven wordt er door honderden gemeenten, bibliotheken, ziekenhuizen en vrijwilligersorganisaties extra aandacht besteed aan het verminderen en voorkomen van laaggeletterdheid in Nederland.

Vanzelfsprekend vinden in verschillende gemeenten in de gehele provincie Limburg activiteiten plaats die betrekking hebben op dit thema.

Gemeenten zijn sinds 2020 verantwoordelijk voor het ontwikkelen, uitvoeren en monitoren van de aanpak van laaggeletterdheid. De stichting Lenzen en Schrijven ondersteunt gemeenten als onafhankelijke adviseur bij beleidsontwikkeling en beleidsuitvoering, stimuleert innovatie en deelt kennis.

De inhoud van het ondersteuningsaanbod wordt op basis van ervaringen feedback jaarlijks geëvalueerd en waar nodig aangepast.

De adviseurs in de regio brengen kosteloos in kaart op welke manier gemeenten ondersteunend kunnen worden. Meer informatie hierover is te vinden via www.lezenenschrijven.nl/regionale-adviseurs.

Zo’n 2,5 miljoen volwassenen hebben moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Vaak missen zij ook digitale vaardigheden om goed om te gaan met een computer, smartphone en tablet.

Meer informatie is te vinden op de website van de Stichting Lezen en Schrijven.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal