Honderden demonstranten tegen komst megaloods bij Limmel

Print

Afbeelding: Harry Heuts

Maastricht / Itteren -

Honderden demonstranten zijn zaterdagochtend in Limmel komen opdagen voor de demonstratie tegen de plannen voor de megaloods op het Trega-terrein, pal naast de wijk.

De demonstranten trokken met protestborden van het gemeenschapshuis naar het Trega-terrein, waarvoor ze stil stonden om leuzen te zingen en toespraken te houden.

Op de demonstratie kwamen vooral veel mensen uit de wijk zelf, ook studenten van de in de wijk gelegen hotelschool waren vertegenwoordigd. Maar er waren ook veel demonstranten uit andere Maastrichtse wijken, of mensen die ooit in Limmel hebben gewoond. Ook stadsengel Math Hardy en volkszanger Frans Theunisz, ooit woonachtig in Limmel, waren van de partij. Daarnaast waren er veel vertegenwoordigers van Maastrichtse politieke fracties. Zij debatteren 7 september over de kwestie.

Lees ook: Gemeenteraad Maastricht maakt haast met debat over megaloods

Zakenman Rien Leeijen diende op 23 juli plots een aanvraag in voor een 45.000 vierkante meter grote en vijftien meter hoog distributiecentrum bij de Noorderbrug. Dat dwarsboomt plannen voor uitbreiding van de wijk Limmel met ruim 800 woningen, waar de gemeente met diverse partners over praatte.

Lees ook: Door verborgen deal veranderde in vier maanden tijd het plan voor een idyllische woonwijk in Maastricht in een megaloods aan de Maas

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee