Negende goud Zwitser Schurter op WK mountainbike, Vader tiende

 © Getty Images

De Zwitser Nino Schurter heeft in het Italiaanse Val di Sole voor de negende keer in zijn carrière de wereldtitel veroverd in het mountainbiken. De 35-jarige Schurter troefde na een spannende tweestrijd vooraan zijn landgenoot Mathias Flückiger af. De Fransman Victor Koretzky werd derde.

Redactie

Mathieu van der Poel en Thomas Pidcock waren de grote afwezigen op het WK. Van der Poel ging niet van start omdat hij nog te veel last had van de rugblessure die hij overhield aan zijn val in de mountainbikerace op de Olympische Spelen in Tokio. De Brit Pidcock, die in Tokio het olympisch goud won, is namens zijn ploeg Ineos actief in de Ronde van Spanje.

Milan Vader was bij afwezigheid van Van der Poel de Nederlandse blikvanger, maar hij raakte al in het begin van de race op achterstand en kon geen rol van betekenis spelen. De 25-jarige uit Sittard eindigde als tiende. Diezelfde klassering behaalde hij op de Spelen in Tokio.

Bij de vrouwen was er wel Nederlands succes. Anne Terpstra greep het zilver.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal