Volleybalsters naar kwartfinales op EK dankzij zege op Duitsland

Volleybalster Britt Bongaerts uit Roermond in actie. © Hollandse Hoogte / ANP

De Nederlandse volleybalsters hebben de kwartfinales bereikt van het EK. Oranje versloeg Duitsland in Bulgarije met 3-1. De setstanden in Plovdiv waren: 25-22 23-25 25-19 25-23.

Redactie

Sinds de Duitse hereniging in 1990 wist Oranje bij het EK in vijf eerdere ontmoetingen niet één keer te winnen van Duitsland. Eerder dit jaar moest Nederland in de Nations League ook buigen voor de Duitse formatie (3-2).

In Plovdiv was Oranje echter de betere ploeg. De ploeg van Avital Selinger met daarin Britt Bongaerts uit Roermond speelde geconcentreerd en sloeg op de juiste momenten toe. Anne Buijs (28 punten) en Nika Daalderop (22 punten) waren de grote uitblinkers.

In de kwartfinales speelt Nederland dinsdag tegen de winnaar van het duel tussen Bulgarije en Zweden. Die wedstrijd wordt zaterdagavond afgewerkt.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal