Alleen Fortuna Sittard pakt overwinning van Limburgse beloftenteams

Stijn Hogervorst in actie namens Fortuna. © Pro Shots -Toin Damen

Van de Limburgse beloftenteams behaalde op de eerste speeldag in de competitie alleen Fortuna Sittard de volle winst. In Sittard werden de amateurs van Alexandria’66 met 3-1 verslagen. Roda JC, MVV en VVV -Venlo verloren.

Jos Op ’t Eijnde

De enige kans voor Alexandria’66 in negentig minuten zorgde voor de enige treffer en voorsprong voor de ploeg uit Rotterdam. Hierna zorgde een veel sterker Fortuna Sittard voor de ommekeer. Nog voor de pauze scoorde Stijn Hogervorst 1-1. In de tweede helft bepaalden Bryant Nieling (strafschop) en Mika Peters de eindstand op 3-1.

Roda

Roda JC verloor met 3-1 bij Alphense Boys. De Kerkraadse ploeg kwam op een 0-1 voorsprong door een doelpunt van Dailon Livramento. Tien minuten later scoorden de beloften van de hoofdklasser de gelijkmaker in een gelijk opgaande eerste helft. In de tweede helft was de thuisclub effectiever en scoorde 2-1 en 3-1.

VVV

VVV-Venlo kwam tegen FC Den Bosch door een treffer van Ertan Hajdaraj op een 0-1 voorsprong, met deze voorsprong ging de ploeg van trainer Roger Reijners ook de pauze in. In de tweede helft wist een sterker FC Den Bosch de achterstand om te buigen in een 2-1 voorsprong. Een slotoffensief van VVV-Venlo leverde geen gelijkmaker op.

MVV

MVV verloor met 3-0 bij Quick Boys. Na een 1-0 voorsprong halverwege voor de thuisclub, wist de ploeg uit Katwijk na de pauze de voorsprong te vergroten tot 3-0.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal