Baasje verhuist en laat kater 52 dagen achter in leeg huis: ‘In zijn ontlasting zat papier’

 © Instagram dierenbescherming

redactieBron: De Telegraaf

Kater Finn zat 52 dagen opgesloten in een leeg huis in Schiedam. „Hoe hij al die tijd heeft overleefd, is een raadsel”, meldt de dierenbescherming op Instagram.

De vorige eigenaar had het huis per 1 juli verkocht. Het baasje vertrok met de noorderzon en liet de kater moederziel alleen achter in het huis. Toen de nieuwe bewoners hun huis wilden betreden, schoot de uitgehongerde kater langs de benen naar buiten. De nieuwe eigenaren belden de dierenambulance.

Papier

Het dier werd naar een spoedkliniek gebracht, waar hij een infuus en bloedonderzoek kreeg. „Finn was graatmager toen hij uit het huis werd gered, maar bleek verder gezond”, meldt de dierenbescherming op Instagram. Hoe dat komt, is een mysterie.

Medewerkers van de dierenbescherming vermoeden dat er nog wat voer in het huis lag. Maar deze voorraad raakte wel op, want er zat ook papier in zijn ontlasting. Vermoedelijk heeft de kater dat gegeten toen hij geen eten meer kon vinden.

Het dier is nog van slag van alles dat hij heeft meegemaakt, maar als hij eenmaal hersteld is, gaat de dierenbescherming op zoek naar een nieuw baasje.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal