Inschrijven vooraf nodig voor Avond4Daagse Altweerterheide

Impressie van de Avond4Daagse in 2017. © archief John Peters

Altweerterheide -

De organisatie van de Avond4Daagse in Altweerterheide die dinsdag van start gaat, waarschuwt wandelaars dat deelname alleen mogelijk is door vooraf in te schrijven.

Erwin Schmidt

Dat kan via de website Altweerterheide.nl van de organisatie. Deelnemers van het jaarlijkse evenement zijn gewend zich pas op de startplek te melden, maar wegens de coronamaatregelen is dat nu niet mogelijk.

Eind vorige week hadden ruim driehonderd belangstellenden zich voor de Avond4Daagse ingeschreven. Normaal doen gemiddeld 750 wandelaars mee uit heel Midden-Limburg. Reden om er op te wijzen dat het inschrijfgeld (6 euro) vooraf dient te zijn betaald om te mogen meelopen.

De wandelaars lopen vier dagen lang op de routes van zes of tien kilometer om Altweerteheide met als startpunt het terras van De Paol in het dorp. Onderweg komen ze ‘pop-up acts’ tegen die ‘oude verhalen van de Hei’ vertellen. Karakteristieke plekken komen zo tot leven.

Een van de hoogtepunten is de route over wel 25 meter hoge voormalige stortplaats Delbroek, die uitzicht over de omgeving biedt.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal