Omgekomen Amerikaanse soldaat plaatste vlak voor haar dood ontroerende foto met baby in armen: ‘I love my job’

Een van de laatste foto’s van Nicole Gee. © Instagram

redactieBron: De Telegraaf

Nicole Gee (23) is een van de dertien Amerikaanse soldaten die om het leven kwamen na een zelfmoordaanslag in de Afghaanse hoofdstad Kabul. ‘I love my job’, schreef ze bij een van haar laatste Instagramposts, waarop te zien is hoe ze een baby in haar armen hield. De foto ging viraal.

Gee was naar Afghanistan gestuurd om te helpen met de evacuaties. De 23-jarige wilde eigenlijk luchtverkeersleider worden, maar vanwege een hartritmestoornis kon dat niet. Ze kwam bij het Amerikaanse leger terecht als onderhoudstechnicus.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Haar vader had een paar dagen voordat ze overleed nog een sms-berichtje gestuurd dat hij zo trots was. „Ze was een perfect kind. Kwam nooit in de problemen”, zegt hij tegen The Washington Post.

Een vriendin schreef op social media dat ze het verdriet niet kan omschrijven. Ze vindt het moeilijk zich te realiseren dat Nicole er niet meer is. „Toen was daar die explosie, en zomaar is ze weg.” Ze troost zichzelf met het idee dat ze haar laatste adem uitblies terwijl ze deed waar ze het meest van hield: mensen helpen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Lees ook: Chaos in Kaboel: wat doet een Nederlandse ambassade precies? ‘Juist een ambassadeur kan mensen in een vliegtuig krijgen’

Zelfmoordterrorist

Buiten het vliegveld van Kabul blies een zelfmoordterrorist zichzelf donderdag op. Er vielen zeker 170 doden, onder wie 13 Amerikaanse soldaten. De Amerikaanse slachtoffers zijn vooral jonge twintigers. Het Amerikaanse leger deelde onlangs een foto van de omgekomen militairen.

De aanslag werd opgeëist door een lokale afdeling van Islamitische Staat (IS).

Lees ook: Wie had gedacht dat bescherming tegen IS afhankelijk zou zijn van taliban?

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal