Explosies bij raketaanval Kaboel: kind overleden, drie gewonden

Rook hangt boven de wijk waar eerder explosies waren gehoord. © ANP/HH

Bij een raketaanval in de Afghaanse hoofdstad Kaboel is zondagmiddag een kind om het leven gekomen.

Redactie

Dat meldt persbureau AP op basis van een verklaring van een Afghaanse politiechef. Drie anderen raakten gewond.

Volgens een ambtenaar van het Ministerie van Volksgezondheid sloeg de raket in op een huis. Dat meldt de BBC. De ontploffing vond plaats in een gebied ten noorden van het vliegveld, zeggen de getuigen. Volgens anonieme Amerikaanse functionarissen betrof het een Amerikaanse aanval op mogelijke terroristen van de Afghaanse tak van Islamitische Staat. Ooggetuigen spraken over een raketaanval.

Op beelden die op sociale media zijn geplaatst, zijn zwarte rookwolken te zien.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De luchthaven was eerder deze week het doelwit van een aanslag, waarbij volgens onofficiële bronnen mogelijk 170 doden vielen.

De Verenigde Staten waarschuwden na het bloedbad op het vliegveld meermaals voor nieuwe aanvallen. De Amerikanen zijn inmiddels begonnen met de laatste fase van hun aftocht uit het land. Met de Taliban is afgesproken dat zij uiterlijk 31 augustus Afghanistan hebben verlaten.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal