Eindzege Chantal van den Broek-Blaak in Ladies Tour, derde dagsucces Marianne Vos

]Chantal Blaak tijdens de huldiging. © HH/ANP

Wielrenster Chantal van den Broek-Blaak heeft zich verzekerd van de eindzege in de Simac Ladies Tour, een koers die deel uitmaakt van de World Tour. In 2016 schreef Van den Broek-Blaak de wedstrijd ook al op haar naam.

Redactie

De zege in de slotrit ging zondag naar Marianne Vos. De rijdster van Jumbo-Visma was na 150,3 kilometer, met start en finish in Arnhem, in de sprint sneller dan de Britse Alice Barnes en Amy Pieters. Voor Vos was het haar derde zege deze week in de Ladies Tour.

Het regende hard onderweg en het duurde lang voordat een kopgroep werd gevormd. Verschillende rensters ondernamen een poging om weg te geraken, maar zonder succes. Van den Broek-Blaak is als winnares de opvolger van de Luxemburgse Christine Majerus, die in 2019 won. In 2020 ging de wedstrijd vanwege de coronapandemie niet door.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal