RIVM: 2342 nieuwe coronabesmettingen

 © ANP/HH

Redactie

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft afgelopen etmaal 2342 nieuwe coronabesmettingen geregistreerd. Dat zijn er minder dan een dag eerder, toen het er 2470 waren (na correctie) en minder dan vorige week zondag. Toen werden 2466 nieuwe besmettingen gemeten.

Het aantal nieuwe positieve gevallen ligt onder het gemiddelde over de afgelopen zeven dagen van 2562 nieuwe gevallen per dag. Dat weekgemiddelde is hoger dan vorige week zondag: toen werden er in zeven dagen gemiddeld 2419 nieuwe gevallen per dag geregistreerd.

Afgelopen etmaal werden negen nieuwe sterfgevallen als gevolg van corona bij het RIVM geregistreerd. Dat betekent niet dat deze mensen allemaal in die tijd overleden zijn, want het duurt vaak een poosje voor een sterfgeval wordt doorgegeven.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal