Veerboot vaart met hoge snelheid op rotsen nabij Ibiza, minstens twaalf gewonden

 © EPA-EFE

Zeker twaalf mensen zijn gewond geraakt bij een ongeluk met een veerboot in de buurt van Ibiza.

Redactie

De catamaran San Gwann van de Duitse rederij FRS was zaterdagavond onderweg van Ibiza naar Formentera toen de veerboot een klein rotseiland in de Middellandse Zee raakte. Dat melden de reddingsdienst, de rederij en de lokale autoriteiten.

Aan boord waren 35 passagiers en 12 bemanningsleden. Twaalf mensen raakten gewond, onder wie twee zwaargewond. Het gaat om een 10-jarige jongen, die per helikopter werd overgebracht naar een ziekenhuis op Mallorca, en een volwassen man.

Het ongeluk gebeurde rond 22.00 uur, kort na het vertrek niet ver van de haven van Ibiza. De rederij verklaarde dat het veiligheidsprotocol onmiddellijk in werking werd gesteld en de verantwoordelijke autoriteiten werden gewaarschuwd. De inzittenden van het schip werden in rubberboten naar Ibiza gebracht, aldus de officiële verklaring. Ten minste zes werden daar naar het ziekenhuis gebracht.

Hoge snelheid

„De oorzaak van het ongeval is nog onbekend”, verklaarde het hoofd van de reddingsdienst van de Balearen, Miguel Félix Chicón, zondag in een radio-interview. Bij het ongeluk moet de veerboot met een snelheid van ongeveer 30 knopen (ruim 55 kilometer per uur) tegen de rots zijn gebotst.

De veerboot raakte bij het ongeval zwaar beschadigd. De San Gwann vaart pas sinds eind juni tussen Ibiza en Formentera. De overtocht duurt ongeveer een half uur.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal