Mbappé schittert bij debuut Messi in shirt van PSG

Lionel Messi soleert bij zijn debuut voor PSG door de defensie van Reims. © AFP

Lionel Messi heeft zondagavond zijn debuut gemaakt in het shirt van PSG. Op de avond dat Kylian Mbappé de club uit Parijs een 0-2 zege bezorgde op Stade Reims maakte de Argentijnse wereldster (34) in de 66ste minuut zijn opwachting.

De van FC Barcelona overgekomen Messi betrad het veld voor een andere voormalig speler van de Catalanen, Neymar. Messi speelde zijn hele profloopbaan tot zondag alleen maar duels voor FC Barcelona en de nationale ploeg van Argentinië.

Toen Messi zijn opwachting maakte in Reims had Mbappé (in de 16de en 63ste minuut) de boel al in het voordeel van PSG beslist. De Fransman staat al weken in de belangstelling van Real Madrid, dat het bod op de speler wiens contract na dit seizoen afloopt onlangs verhoogde naar 170 miljoen euro. Real hoopt de Fransman maandag binnen te halen met een bod van naar verluidt 180 miljoen. Na zijn glansrol tegen Reims lijkt de kans dat PSG hem laat gaan in ieder geval niet toegenomen. De transfermarkt sluit dinsdag.

Messi kon de 21.000 aanwezigen in Reims nog niet betoveren, maar de fans zullen blij zijn dat ze bij het veelbesproken debuut waren.

Georginio Wijnaldum stond in de basis bij PSG en verliet het veld op het moment dat Messi inviel. Bij Reims maakte een Nederlander zijn debuut: de van Heerenveen overgekomen Mitchell van Bergen. Reims nam in het weekeinde Azor Matusiwa over van FC Groningen en zag spits Kaj Sierhuis naar Heracles vertrekken.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal