Overval op apotheek in Horst; politie schiet verdachte neer

Overval op apotheek in Horst; politie schiet verdachte neer. © Track’88

Redactie

Bij een overval op een apotheek in Horst heeft de politie maandagochtend op een verdachte geschoten. Deze is gewond geraakt en per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

De politie kreeg om 08.20 uur een melding van een overval aan de Americaanseweg.

Mes

Volgens een politiewoordvoerder stond een man met een mes in de apotheek. Hij bleef lang genoeg in het pand, zodat de politie ter plekke kon komen. Het is onbekend waarom de verdachte zo lang bleef wachten.

De man kwam toen hij werd aangesproken door de politie op de agenten af en weigerde naar hun waarschuwingen te luisteren. De politie heeft daarop een schot gelost, aldus de woordvoerder. Hoe het met de verdachte is gesteld, is onbekend.

Er zijn verder geen gewonden gevallen. De politie doet verder onderzoek naar de overval.

De apotheek zit in een pand een aan de Americaanseweg waarin voorheen de dierenapotheker in gevestigd was. Vanwege een verbouwing zit deze tijdelijk op de locatie.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal