Merlier sprint naar zege in eerste etappe Benelux Tour

Tim Merlier, hier op archiefbeeld, won maandag de openingsrit in de Benelux Tour. © Hollandse Hoogte / AFP

Tim Merlier heeft de openingsrit in de Benelux Tour gewonnen. De 28-jarige coureur van Alpecin-Fenix was maandag in Dokkum de sterkste in de eindsprint van een omvangrijke kopgroep.

redactie

Voor Merlier was het zijn achtste zege dit seizoen. De Duitser Phil Bauhaus eindigde in Friesland als tweede, de Colombiaan Fernando Gaviria kwam als derde over de finish.

De eerste etappe ging over 170 kilometer tussen Surhuisterveen en Dokkum op een vlak parcours. De straffe wind maakte het de renners op sommige open stukken behoorlijk lastig en zorgde voor de vorming van de nodige waaiers in het verbrokkelde peloton.

Dinsdag staat in Lelystad een individuele tijdrit over 11,1 kilometer op het programma. De Benelux Tour eindigt zondag in Geraardsbergen. Mathieu van der Poel won vorig jaar de rittenkoers, die toen nog de BinckBank Tour heette, door Nederland en België. De kopman van Alpecin-Fenix staat momenteel aan de kant met een rugblessure.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal