Merlier sprint naar zege in eerste etappe Benelux Tour

Tim Merlier, hier op archiefbeeld, won maandag de openingsrit in de Benelux Tour. 

Tim Merlier, hier op archiefbeeld, won maandag de openingsrit in de Benelux Tour. © Hollandse Hoogte / AFP

Tim Merlier heeft de openingsrit in de Benelux Tour gewonnen. De 28-jarige coureur van Alpecin-Fenix was maandag in Dokkum de sterkste in de eindsprint van een omvangrijke kopgroep.

redactie

Voor Merlier was het zijn achtste zege dit seizoen. De Duitser Phil Bauhaus eindigde in Friesland als tweede, de Colombiaan Fernando Gaviria kwam als derde over de finish.

De eerste etappe ging over 170 kilometer tussen Surhuisterveen en Dokkum op een vlak parcours. De straffe wind maakte het de renners op sommige open stukken behoorlijk lastig en zorgde voor de vorming van de nodige waaiers in het verbrokkelde peloton.

Dinsdag staat in Lelystad een individuele tijdrit over 11,1 kilometer op het programma. De Benelux Tour eindigt zondag in Geraardsbergen. Mathieu van der Poel won vorig jaar de rittenkoers, die toen nog de BinckBank Tour heette, door Nederland en België. De kopman van Alpecin-Fenix staat momenteel aan de kant met een rugblessure.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee